Collectie van websites voor motorrijders

motorbeveiliging

Nu we tijd over hebben kunnen we weer eens wat meer schrijven. Deze keer over motorbeveiliging. Het begint uiteraard allemaal met een goed slot. Maar nu hoor ik je al vragen: wat is dan een goed slot voor mijn motor?!

Deze vraag kan uiteraard zo maar een door de lokale motorwinkel beantwoord worden. Niet dat ik het hen niet gun, maar dan is de prijs er ook na. Zeker 30-40% duurder voor enkel advies. Daarnaast is hun assortiment vaak wat minder uitgebreid en krijg je je een motorslot aangeboden dat weliswaar goed is, maar misschien helemaal niet zo geschikt is in jouw situatie, vandaar dat je deze ook gerust online kunt kopen. Dan bespaar je een boel geld en je hebt waarschijnlijk ook een slot waar je beter mee overweg kan.

kettingslot kryptonite

Een goed slot is een kettingslot dat ART4 gekeurd is. Vaak is een kettingslot wel wat zwaar en lomp om mee te slepen. Je kunt dan een ART4 kettingslot met schrijfremslot als sluiting nemen. Dan kun je voor onderweg het schrijfremslot gebruiken. Ga je voor meerdere dagen weg dan is het wel aan te raden om het hele slot mee te nemen. Je moet je motor zoveel mogelijk aan een vast object vastleggen om de kans diefstal zoveel mogelijk te minimaliseren.

Thuis heb je uiteraard een grondanker. Dit is ook een door ART gekeurd product. Althans dat hoop ik voor jou. Zeker als je een diefstalverzekering wil afsluiten heb je dat nodig.

Verzekeraars eisen niet altijd deze beveiliging tijdens thuisstalling, maar het is wel aan te raden om het te gebruiken.

Een verzekeraar eist ook niet altijd dat een ART4 slot een kettingslot moet zijn, maar het komt wel vaak voor.

Stichting ART geeft advies voor het gebruik van de sloten uit de verschillende categorieën. Je zult zien dat er per categorie een voertuig wordt voorgesteld.

Hieronder volgen tips om diefstal van je stalen ros te voorkomen.

Diefstalpreventie overzicht

  • Gebruik ART goedgekeurd slot
  • Gebruik een extra ART gekeurd slot
  • Maak je motor zoveel mogelijk vast aan vast object
  • Verbind motorfietsen bij parkeren met elkaar met kettingslot
  • Plaats je motor op een opvallende plek (waar veel mensen zijn)
  • Gebruik een SCM alarm
  • Gebruik een GPS tracker
  • Neem een goede motorverzekering
  • Bewaak elkaars motorfietsen bij kortstondig parkeren (tankstation, wc etc)
  • Vraag een totale onbekende omstander om op je motor te letten
Deze laatste is meer een gok. Als de omstander mogelijk langer blijft staan dan gaat hij na je opmerking waarschijnlijk bewust of onbewust je ros in de gaten houden. Ook als hij een dieft mocht zijn dan haalt hij het niet in zijn hoofd om de motor te stelen en zal het zijn kameraden ook afraden.